Applicatie Modernisatie

Applicatie Modernisatie is een noodzakelijke stap op weg naar het adopteren van moderne deployment platformen.

Het succes van deze digitale transformatie hangt sterk af hoe snel nieuwe innovatieve ontwikkelingen zoals bv cloud-native technologies, opgenomen kunnen worden in bestaande applicaties. Containers, Kubernetes en Micro-services worden snel gemeengoed echter het compleet herontwikkelen van legacy applicaties is een te grote stap waardoor het moderniseren van legacy applicaties onvermijdelijk wordt.

Veel bedrijven gebruiken nieuwe technologieën voor nieuwe projecten maar kunnen nog steeds niet zonder de zogenaamde legacy applicaties.

Applicatie Modernisatie betreft niet het adopteren van nieuwe technologieën en methodieken, het heeft veel meer te maken met wat te doen met de oude legacy applicaties.
Er zijn 2 primaire doelen voor Applicatie Modernisatie:

– gebruik zoveel mogelijk bestaande functionaliteiten en gegevens in nieuwe applicaties;

– gebruik de voordelen van nieuwe technologieën in oude legacy applicaties.

 

Lift and Shift

De eerste stap is een Lift and Shift van een applicatie te doen waarmee bereikt wordt dat de applicatie op een moderne deployment platform draait.

Unividuals heeft veel ervaring met het migreren van bestaande Uniface applicaties naar moderne deployment platformen.

 

Augment with New Layers

De tweede stap is het toepassen van de zogenaamde Augment with New Layers pattern.

Dit betekent dat er een nieuwe laag om een bestaande applicatie wordt gebouwd waarmee bestaande data en functionaliteiten beschikbaar komen voor andere applicaties.

Unividuals heeft al veel ervaring opgedaan met Uniface 10 en het transformeren van bestaande applicaties naar bv Uniface 10 webservices. Hiermee is het niet nodig om een legacy applicatie compleet te herschrijven terwijl deze legacy applicatie wel gebruikt kan worden op een modern deployment platform.

 

Refactoring/Rewrite

De derde stap betreft refactoring/rewrite van een legacy applicatie.

Herschrijven van een legacy applicatie is een ander proces dan het volledig opnieuw bouwen van een applicatie. Het betreft het herschrijven van bestaande functionaliteiten waardoor een legacy applicatie kan worden uitgefaseerd. Het herschrijven van een legacy applicatie is een duur en tijd rovend proces welke moeilijk te rechtvaardigen is als er geen nieuwe functionaliteiten aan worden toegevoegd.

Deze stap kan echter noodzakelijk zijn indien een legacy applicatie op een omgeving draait waarvoor geen support meer geleverd kan worden door leveranciers.

Unividuals heeft de expertise in huis om bestaande Uniface applicaties om te bouwen naar een Uniface 10 applicatie die voldoet aan de moderne maatstaven en daarmee weer voor jaren mee kan draaien op de moderne deployment platformen.

Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op. Na dit vrijblijvende gesprek zijn uw eerste vragen beantwoord en weet u of wij mogelijk wat voor u kunnen betekenen.

Onze organisatie wordt gevormd door de beste Uniface professionals. Wij zijn een organisatie, gevestigd in Nederland, maar onze diensten verrichten we over de hele wereld.

Wij hebben zeer veel ervaring in het onderhouden van Uniface applicaties in diverse branche. Zoals banken, verzekeringsmaatschappijen, overheid, etc.

Onze detacheringsdienst is voor alle organisaties in de wereld die Uniface gebruiken met welke versie dan ook.